logo

HEIDI KYRÖ

Heidi Kyrö juhlii tänä vuonna 30-vuotista uraansa koko kansan ”Suomineitona” ja kiertää maatamme yhä tunnetuimman levytyksensä mukaisesti ”Kotkasta Kuusamoon”. 

Nuori laulaja teki historiaa vain 15-vuotiaana Tangomarkkinoilla vuonna 1993 sijoittumalla toiseksi ja ollen näin kaikkien aikojen nuorin tangokuninkaallinen. Sittemmin Heidi on mennyt urallaan vahvasti eteenpäin ja aina vain monipuolisempaan suuntaan. Hän on ehtinyt työskennellä ääninäyttelijänä Disneyn piirretyissä, esiintynyt musiikkiteatterien lavoilla, toiminut radiojuontajana Yleisradiossa ja messutapahtumissa, osallistunut Tähdet, tähdet -kilpailuun, sekä lukenut useita äänikirjoja.

blank
blank

Heidi Kyrö esiintyi laulajana ensimmäistä kertaa vuonna 1991. Hän voitti silloin radiokaraokekilpailun ja levytti Souvarit-yhtyeen kanssa kappaleet Syksy ja Harhakuvia.

Varsinainen laulajan ura alkoi lähes ”vahingossa” vuonna 1993, kun Heidi kruunattiin vain 15-vuotiaana Suomen nuorimmaksi tangoprinsessaksi Tangomarkkinoilla.

– Päätin itse asiassa jo kolmevuotiaana, että minusta tulee isona Paula KoivuniemiKiri Te Kanawa tai Carola Häggkvist, Heidi nauraa.

Silti hänen ensimmäinen instrumenttinsa oli piano. Kyrö opiskeli Kemissä Länsi-Pohjan musiikkiopistossa klassista pianonsoittoa 12 vuotta. Lisäksi lahjakas tyttö harrasti harmonikan soittoa. Hän aloitti klassisen laulamisen opinnot vasta 16-vuotiaana.

– Tiesin jo silloin, että ryhdyn esittämään kevyttä musiikkia, Heidi muistelee nyt.