laulaja nimeltä heidi kyrö

Heidi Kyrö faktat


Heidi Kyrö esiintyi laulajana ensimmäistä kertaa vuonna 1991. Hän voitti silloin radiokaraokekilpailun ja levytti Souvarit-yhtyeen kanssa kappaleet Syksy ja Harhakuvia.

Varsinainen laulajan ura alkoi lähes ”vahingossa” vuonna 1993, kun Heidi kruunattiin vain 15-vuotiaana Suomen nuorimmaksi tangoprinsessaksi Tangomarkkinoilla.

– Päätin itse asiassa jo kolmevuotiaana, että minusta tulee isona Paula Koivuniemi, Kiri Te Kanawa tai Carola Häggkvist, Heidi nauraa.

pieni_vinkkipallo_tangoSilti hänen ensimmäinen instrumenttinsa oli piano. Kyrö opiskeli Kemissä Länsi-Pohjan musiikkiopistossa klassista pianonsoittoa 12 vuotta. Lisäksi lahjakas tyttö harrasti harmonikan soittoa. Hän aloitti klassisen laulamisen opinnot vasta 16-vuotiaana.

– Tiesin jo silloin, että ryhdyn esittämään kevyttä musiikkia, Heidi muistelee nyt.

Poppia, rokkia ja jazzia

heidin_musatyylejaVuonna 2003 Heidi vietti 10-vuotistaiteilijajuhlaansa. Silloin yleisölle esiteltiin uusi bile-Heidi, jonka musiikki nojaa poppiin ja hitusen rokkiinkin.

Omien laulujen lisäksi Kyrön keikkasettiin kuuluu esimerkiksi CCR:n hittejä, Nirvanaa ja jopa Stratovariusta.

heidi_kyro_liveHarva tietää, että bilemusiikin lisäksi Kyrö tekee myös jazz- ja rokkikeikkoja eri kokoonpanoilla.

Lue tarkemmin Heidin monipuolisesta ohjelmistosta täältä.

Hiihtoa ja sisustamista

Heidi asuu Hämeenlinnassa aviomiehensä ja tyttärensä kanssa.

kuvia_heidistaTaiteilija nauttii erityisesti Hämeen hurmaavista hiihtomaastoista. Laulaja lähtee ladulle talvisin 2-3 kertaa viikossa.

– Isäni valmensi minusta aikoinaan kilpahiihtäjää. Nyt hiihto on rakas harrastus.

heidin_laulustudioLiikunnan lisäksi Heidi harrastaa sisustamista. Hänen kotonaan on paljon lyhtyjä ja kynttilöitä romanttista tunnelmaa luomassa.

Neljä kultalevyä

Heidi on neljän kultalevyn artisti. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat mm. Sun Suomineitos oonMinä ja Alex,PäivänvaloonTuu bailaamaan ja Kevät.
Heidi pyörittää Hämeenlinnassa omaa laulukouluaan, Heidin Laulustudiota.  Hänen äänensä on tuttu äänikirjoista ja Walt Disneyn dubbauksista.

Uran varrella Heidi on esiintynyt myös eri teatteriproduktioissa ja vuonna 2005 Satuhäät-ohjelman suosittuna juontajana (TV2).