Heidin Laulustudio

lallallaa

– Sä alat vihdoin viimein käsittää ettet sä tarvii lupaa keneltäkään, Maija Laitila laulaa tunteella Kaija Koon hittiä.

Nuottitelineen takana seisovaa Laitilaa jännittää vähän, mutta sähköpianolla säestävä Heidi Kyrö kannustaa oppilastaan rohkaisevin katsein.

nostoLaitila käy neljättä vuotta laulutunneilla Heidin Laulustudiossa.

– Heidi on tosi tsemppaava opettaja. Voin luottaa siihen, että oikeasti opin uusia asioita. Silti ei haittaa, jos välillä menee väärin, Laitila kehuu laulunopettajaansa.

Heidi sanoo olevansa mielipiteissään reilu. Hän ei kainostele, jos lauluoppilas laulaa pieleen, mutta ohjaa rakentavasti kaikkia nauttimaan musiikista ja omasta äänestä. Virheitä ei kannata pelästyä, koska vain niitä tekemällä voi oppia.

Kaikki voivat nauttia laulamisesta

Heidin Laulustudio on kevyen musiikin laulamiseen keskittynyt yksityinen laulukoulu Hämeenlinnassa. Vajaat neljä vuotta sitten perustettu laulukoulu on palvellut eri-ikäisiä ja erityylisiä laulajia kunnanjohtajasta hevirokkareihin ja teinipoppareista iskelmälaulajiin.

Voiko kuka tahansa oppia laulamaan?

– Ei ammattilaistasolla. Mutta kaikki voivat oppia nauttimaan laulamisesta, tulkitsemaan kappaleita ja käyttämään ääntään uudella tavalla, Heidi sanoo.

Osa Heidin oppilaista käykin laulutunneilla saavuttaakseen jotain muuta kuin laulutaitoa. Jotkut opettelevat esiintymisvarmuutta ja äänenkäyttöä, toiset hakevat lauluopetuksesta rentoutusta tai hyvää fiilistä.

– Jos itse nauttii laulamisesta ja saa siitä iloa, niin ei muuta kuin laulamaan!

Heidin Laulustudio
Turuntie 8
13130 Hämeenlinna
p. 041-5441341
heidi @ heidikyro.fi
www.heidinlaulustudio.fi

laulaminenMaija Laitila valitsee useimmiten itse treenilaulut. Joskus opettaja-Heidi ehdottaa sopivia biisejä.