Heidi Kyrön Pop up -museo avataan 4.7.

heidin_museo

Abba sai oman museonsa Tukholmaan, Heidi Kyrö Hämeenlinnaan!

heidin_museo_avoinnaHeidi Kyrön Pop up -museo avataan torstaina 4.7.13. Luvassa on muistoja Heidin 20-vuotisen taiteilijauran varrelta juhlavuoden kunniaksi.

Heidin Laulustudioon Turuntielle rakennetussa museossa voi nähdä muun muassa valokuvia ja videoita, aidon ja oikean tangomitalin, esiintymisasuja ja paljon muuta yllättävää.

– Tämä pinkki mekko minulla oli Tangomarkkinoiden finaalissa 1993. Olen suunnitellut sen ja muut kilpailumekot itse. Ne ommeltiin silkistä, koska sen piti olla vilpoinen kangas, Heidi nauraa.

Heinäkuun loppuun saakka avoinna olevassa museossa pääsee kurkistamaan myös Heidin kotialbumeihin. Nähtäville tulee uran alkutaipaleelta valokuvia, joita ei ole aikaisemmin nähty julkisuudessa.

Yksi museon aarteista on Jampe Holopaisen tekemä fanikirja. Holopainen on seurannut Heidin uraa pitkään ja tatuoinut laulajan kuvan käsivarteensa.

Monet Heidin fanit ovat osallistuneet museon kokoamiseen esimerkiksi lainaamalla valokuviaan ja muistojaan museoyleisön nähtäväksi.

– Kivoja muistoja nousee esiin, kun näitä katselee. Eikä löydy yhtäkään kuvaa, josta en muistaisi, missä se on otettu. On ollut ihanaa muistella menneitä.

Yksi hilpeimmistä muistoista on Heidin fan clubin Heidukki-lehti.

– Olin itse päätoimittaja. Heidukki on kummitätini Seijan minulle keksimä lempinimi, Heidi paljastaa.

HEIDI KYRÖ -FAKTA

Heidi Kyrö pop up -museo avataan Heidin Laulustudiossa 4.7.13. osoitteessa Turuntie 8, Hämeenlinna. Museoon on vapaa pääsy keskiviikosta perjantaihin kello 11–18 ja lauantaisin kello 10–14. Museo on avoinna heinäkuun loppuun asti.