Heidi Kyrö

Heidi Kyrö juhlii tänä vuonna 30-vuotista uraansa koko kansan ”Suomineitona” ja kiertää maatamme yhä tunnetuimman levytyksensä mukaisesti ”Kotkasta Kuusamoon”. 

Nuori laulaja teki historiaa vain 15-vuotiaana Tangomarkkinoilla vuonna 1993 sijoittumalla toiseksi ja ollen näin kaikkien aikojen nuorin tangokuninkaallinen. Sittemmin Heidi on mennyt urallaan vahvasti eteenpäin ja aina vain monipuolisempaan suuntaan. Hän on ehtinyt työskennellä ääninäyttelijänä Disneyn piirretyissä, esiintynyt musiikkiteatterien lavoilla, toiminut radiojuontajana Yleisradiossa ja messutapahtumissa, osallistunut Tähdet, tähdet -kilpailuun, sekä lukenut useita äänikirjoja.

Uutta musiikkiakin on tulossa ja julkaisu, ”Onks tässä tilaa?”, päätyi radiosoittoon keväällä 2022.

Tämä neljän kultalevyn artisti on suunnitellut juhlavuotensa kunniaksi shown, joka sisältää kaikki hänen suurimmat hitit, sekä viime vuosien tuoreimmat julkaisut.

Kesto 75 min.

Nähdäänkö show’n merkeissä? Ota yhteyttä! 


Heidi Kyrö esiintyi laulajana ensimmäistä kertaa vuonna 1991. Hän voitti silloin radiokaraokekilpailun ja levytti Souvarit-yhtyeen kanssa kappaleet Syksy ja Harhakuvia.

Varsinainen laulajan ura alkoi lähes ”vahingossa” vuonna 1993, kun Heidi kruunattiin vain 15-vuotiaana Suomen nuorimmaksi tangoprinsessaksi Tangomarkkinoilla.

– Päätin itse asiassa jo kolmevuotiaana, että minusta tulee isona Paula KoivuniemiKiri Te Kanawa tai Carola Häggkvist, Heidi nauraa.

Silti hänen ensimmäinen instrumenttinsa oli piano. Kyrö opiskeli Kemissä Länsi-Pohjan musiikkiopistossa klassista pianonsoittoa 12 vuotta. Lisäksi lahjakas tyttö harrasti harmonikan soittoa. Hän aloitti klassisen laulamisen opinnot vasta 16-vuotiaana.

– Tiesin jo silloin, että ryhdyn esittämään kevyttä musiikkia, Heidi muistelee nyt.


Poppia, rokkia ja jazzia

Vuonna 2003 Heidi vietti 10-vuotistaiteilijajuhlaansa. Silloin yleisölle esiteltiin uusi bile-Heidi, jonka musiikki nojaa poppiin ja hitusen rokkiinkin.

Omien laulujen lisäksi Kyrön keikkasettiin kuuluu esimerkiksi CCR:n hittejä, Nirvanaa ja jopa Stratovariusta.

Harva tietää, että bilemusiikin lisäksi Kyrö tekee myös jazz- ja rokkikeikkoja eri kokoonpanoilla.

Lue tarkemmin Heidin monipuolisesta ohjelmistosta täältä.


Hiihtoa ja sisustamista

Heidi asuu Hämeenlinnassa aviomiehensä ja tyttärensä kanssa.

Taiteilija nauttii erityisesti Hämeen hurmaavista hiihtomaastoista. Laulaja lähtee ladulle talvisin 2-3 kertaa viikossa.

– Isäni valmensi minusta aikoinaan kilpahiihtäjää. Nyt hiihto on rakas harrastus.

Liikunnan lisäksi Heidi harrastaa sisustamista. Hänen kotonaan on paljon lyhtyjä ja kynttilöitä romanttista tunnelmaa luomassa.


Neljä kultalevyä

Heidi on neljän kultalevyn artisti. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat muun muassa Sun Suomineitos oon, Minä ja Alex, Päivänvaloon, Tuu bailaamaan ja Kevät. Heidi pyörittää Hämeenlinnassa omaa laulukouluaan, Heidin Laulustudiota. Heidi on mennyt urallaan vahvasti eteenpäin ja aina vain monipuolisempaan suuntaan. Hän on ehtinyt työskennellä ääninäyttelijänä Disneyn piirretyissä, esiintynyt musiikkiteatterien lavoilla, toiminut radiojuontajana Yleisradiossa ja juontanut livetapahtumia, osallistunut Tähdet, tähdet -kilpailuun, sekä lukenut useita äänikirjoja.